REGISTRERING AV LAGETS TIDER

START, MÅLGÅNG OCH VÄXLING

Det roligaste är ju såklart att springa längs med den nya spårvägen här i Lund. Men det fiffiga med ett virtuellt lopp är att du kan genomföra din stafettsträcka exakt var som helst.

TIDER

START

Du och dina lagkamrater väljer den tidpunkt som passar er bäst. Tillsammans eller alla var för sig, det väljer ni själva. Det enda kravet är att alla springer sina 5 km någon gång under vecka 38, 14–20 september.

 

Vecka 38 är det även European Mobility Week, eller Trafikantveckan som vi i Sverige kallar den. European Mobility Week är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Läs mer på Lunds kommuns hemsida.

DELTAGARE

Stafetten är öppen för alla, i alla åldrar. Genom att själv välja din terräng och svårighetsgrad kan du springa det lopp som ger just dig bäst utmaning!

KLASSER

Nytt för i år är att loppet är uppdelat i tre olika klasser. Tjejer, killar och mix. I en mix väljer ni själva hur laguppställning ska se ut.

VIRTUELL STAFETT

Som lagmedlem springer du 5 km någon gång under vecka 38, 14–20 september. Du tar tiden på det sätt som passar dig bäst och du får springa distansen hur många gånger som helst under tävlingsperioden, men enbart ett av tillfällena går att registrera som din sträcka.

Varje lag väljer ut en lagkapten som ansvarar för att anmäla laget, och för att registrera lagets resultat. Mer information om anmälan och resultatrapportering på race.se

ANMÄLAN

Laget

Hur lagkonstellationen ser ut är upp till er. 4 tjejer, 4 killar eller en mix. Alla lag tävlar mot varandra.

Kostnad

Ett lag består av 4 deltagare.
Anmälningsavgiften är 125 kr per deltagare.

Sista anmälan

Det går att anmäla sitt lag under hela Spårvägsstafett-veckan.
Anmälan och loppet ska alltså genomföras senast 20 september.

T-shirt

Årets t-shirt finns nu att beställa! Den skickas på post hem till dig. Kom ihåg att beställa din t-shirt i god tid innan loppet, leveranstid är ca 2 veckor.

ARRANGÖR

Spårvägsstafetten arrangeras av den ideella friidrottsföreningen IFK Lund. Vår verksamhet består av friidrottare från sjuårsåldern upp till veteraner som tränar och tävlar för IFK Lund – friidrott. Genom att delta i Spårvägsstafetten stöttar du vår föreningen!

Tack för ditt stöd!

VANLIGA FRÅGOR

 

När är sista anmälan till loppet?
Svar: Sista anmälan är den 13 september

Ska jag ha en nummerlapp?
Svar: I år behöver ni ingen nummerlappar då ni själva tar er tid. Däremot ser vi gärna att ni beställer vår t-shirt för att visa upp att ert lag springer för Spårvägsstafetten!


Måste laget springa i samma stad?
Svar: Nej, laget behöver inte springa i samma stad. Men det är såklart kul om ni gör det!

Måste laget springa i en stafett där den ena byter av den andra?
Svara: Nej i år är det inget krav. vill ni springa sträckan tillsammans går det bra!


Hur blir det med stafettpinne i år?
Svar: I år har vi inga stafettpinnar med tanke på smittspridning.


Hur registrerar jag min tid?
Svar: Personen i ert lag som anmälde till Spårvägsstafetten (lagkapten) har även skapat ett konto på race.se. Lagkapten loggar in på sidan, här laddar personen enkelt upp alla lagets tider manuellt. Registrering av din tid kan även laddas över från din löpar-app ex Strava eller RaceONE.

Se instruktionsfilm från race.se


Hur vet jag att jag springer 5km?
Svar: Ladda ner en app som kan mäta avstånd, ex Strava eller RaceONE.

Funderar du fortfarande över något?
Kontakta oss på sparvagsstafetten@ifklund.se

Meny